„НА ЧЕРВЕНО СПРИ, ЖИВОТА ЗАПАЗИ“

Европейската седмица на мобилността бе отбелязана в 188 детска градина. Всички знаем, че няма по-скъпо и по-ценно от опазването и съхраняването на детския живот.

      Обединени заедно педагозите и родителите от ДГ 188 „Вяра, Надежда, Любов“ се стремим да полагаме основите на възпитанието и обучението по БДП от  съвсем най-ранната и крехка детска възраст. Подавайки си ръка с родителската общност ние се стараем да възпитаваме безопасна култура на поведение у нашите подрастващи малчугани. Един от съществените и важни приоритети на детската градина е да научим децата как да се предпазват, когато са на улицата.

       През тази седмица децата от 4 – та група влезнаха в ролите на „малки репортери“ и съответно „малки пешеходци“.

      „Малките репортери“ направиха „интервю“ на родителите пристигащи  в градината ни, също така взеха интервю и от г-жа Чобанова – директор на ДГ 188. Тя им пожела да бъдат все така все така щастливи и усмихнати и винаги да спазват правилата, когато са на пътя, за да опазят живота и здравето си. Задаваха въпроси свързани с безопасната култура на поведение на улицата. „Малките репортери  и пешеходци“ искаха да разберат дали техните родители влизащи в роля на водачи на личните си автомобили спазват правилата при шофиране.

      С желание и интерес децата от 4 – та група се включиха в играта „Послание измисли и с букви го подреди“. Измисляйки посланието „На червено спри, живота запази“, децата сами подредиха думите на посланието, като спазваха последователността в думите. Децата обещаха да припомнят на своите родители посланието „На червено спри, живота запази“, всеки ден, когато се возят в личния автомобил на семейството си. Любима песен на децата от 4-та група е „Пази се…..“, от която отново децата знаят и спазват правилата на уличното движение.

      Родителите на бъдещите първокласници ще бъдат малко по-спокойни, когато постъпят в училище.